De week van de Afasie

Deze week is het de week van de Afasie. Logopediepraktijk Oldambt behandelt ook mensen met afasie. RTV Noord heeft hierover een artikel geschreven die wij graag met u delen.

Week van de Afasie: 'Ik kon alleen nog maar ja of nee zeggen'

Ze zoeken naar woorden, verhaspelen de betekenis ervan, hebben grote moeite om gesprekken te voeren en om begrepen te worden. Mensen met afasie lopen in het dagelijks leven tegen grote beperkingen op.
Om aandacht te vragen voor hun situatie is het deze week de Week van de Afasie. Onder meer de landelijke organisatie Hersenz doet mee aan de week.

Hersenbloeding of -infarct

'Afasie' is een spraakstoornis die ontstaat na een hersenbloeding of -infarct. Het zorgt voor een ernstige belemmering in het dagelijks leven. Dingen die vroeger vanzelf gingen worden door deze stoornis opeens onoverkoombare obstakels. Omdat je niet meer duidelijk kunt maken wat je wilt, word je niet meer begrepen en dat kan leiden tot allerlei vervelende of ingewikkelde situaties en zelfs tot grote eenzaamheid’, zegt Lycia Meursing, afasietherapeut bij Hersenz.
Naar schatting dertigduizend Nederlanders hebben een vorm van afasie. Een op de vijf mensen die een herseninfarct of - bloeding krijgen, heeft afasie. Afasie betekent: a (= niet) fasie (spreken). Mensen met afasie ervaren problemen met spreken, begrijpen, lezen en schrijven.
 
Voor het vervolg van het artikel, zie: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1076318/week-van-de-afasie-ik-kon-alleen-nog-maar-ja-of-nee-zeggen

Bekijk ook

Opening feestdagen 2023

De praktijk is gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari 2024.  Het team van Logopediepraktijk Oldambt wenst u fijne dagen en een goed en gezond 2024! Vriendelijke groet, Jelle, Tineke, Jacobien, Ingrid, Stèphanie & Lissy
Lees het hele bericht

Vacature

Wij hebben een vacature!
Lees het hele bericht

Bereikbaarheid zomervakantie

De praktijk is geopend tijdens de zomervakantie. Mochten wij de telefoon niet beantwoorden, laat dan gerust een voicemailbericht achter. U wordt dan zo snel mogelijk door ons teruggebeld. 
Lees het hele bericht