Terug naar Nieuws

“Ik zeg alles nu” : STOTTEREN, een ervaringsverhaal

Gepubliceerd op:
“Ik zeg alles nu” :  STOTTEREN, een ervaringsverhaal

Renske stottert. Dat deed ze al op de lagere en middelbare school, maar toen had ze er weinig last van. Ze ging wel naar logopedie: “ik weet nog dat ik iets met plaatjes en woorden lezen moest doen”.

Stotteren begon een rol te spelen in een stressvolle periode in haar werk. Renske nam niet altijd de telefoon meer op, “als de telefoon ging moest ik net even naar de wc”. Ze kon het zo goed omzeilen, dat anderen er niets van merkten.

Maar natuurlijk hoorden anderen het wel en soms waren er vervelende reacties. Stottertherapie heeft Renske geleerd dat gesprekspartners niet altijd weten hoe ze moeten reageren.

Maar hoe kwam Renske bij de stottertherapeut terecht? Waren logopedie en stottertherapie wel iets voor volwassenen? Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken, contact opgenomen met onze praktijk en een afspraak gemaakt.

Dit was het begin van een pittige periode. Ze hoopte trucjes te leren om van het stotteren af te komen. Zo werkte het echter niet.

Renske stottert nog steeds. De mensen om haar heen en op haar werk weten dat ze stottert. Ze heeft geaccepteerd dat haar stotteren nooit helemaal weg zal gaan, maar ze durft, doet en zegt nu alles wat ze wil.

Anderen zullen meer vloeiend spreken willen bereiken. Ook dat kan een onderdeel van de therapie zijn.

Renske raadt iedereen aan, die stottert en nog twijfelt of stottertherapie wel zin heeft, vrijblijvend het inloopspreekuur stotteren te bezoeken op

maandag 30 oktober a.s. van 19 – 20 uur. U bent welkom bij Logopediepraktijk Oldambt, Vissersdijk 21 te Winschoten.

Renske: “Ik stotter nu eenmaal, het zal niet helemaal over gaan, maar ik kan me er prima mee redden en schaam me er niet meer voor”.

 

 

 

 

Meer nieuws

Uitnodiging TOS KOMPAS

Uitnodiging TOS KOMPAS
In samenwerking met ouders en kinderen met (voorheen) een TOS diagnose organiseert Kentalis in samenwerking met TOS KOMPAS een informatieavond. Deze avond is bedoeld voor ouders die zich zorgen maken om de spraak-taalontwikkeling van hun kind en voor ouders van kinderen die al worden gezien door een logopedist in verba…
 

Leer mij begrijpen

Leer mij begrijpen
  Dit najaar heeft onze collega Tineke Miedema de docentenopleiding ‘Leer mij begrijpen’ gevolgd. Naast dat zij nu veel ondersteunende gebaren kent, kan zij ook workshops en cursussen aan ouders of peuterspeelzaalleidsters verzorgen. Tijdens deze cursus : - leer je de non-verbale signalen van je k…